CONTACT  |    FACEBOOK    |   INSTAGRAM   |   TROOPER    |   WEBSHOP   

Ons Mosselfestijn gaat door op zaterdag 21/10 en zondag 22/10 op een nieuwe locatie: G-O! Basisschool De Wereldbrug - Aalstbaan 180 - 9700 Oudenaarde

We hopen opnieuw op een schitterende editie en dat kan alleen dankzij jullie! Inschrijven kan hier.
 
 

Hieperdepiep, Hoera!

Elke week zetten we onze jarige spelers en speelsters in de schijnwerpers!

Gefeliciteerd, jarige sterren!

#JarigeInDeKijker #TeamSpirit #SamenSterk"

 

Jarig in de week van 11 september tem 17 september:

 • Emma D'Hondt: Dames A
 • Sep De Wulf: JU19

 

Jarig in de week van 18 september tem 24 september:

 • Remi De Vriese: Heren B 
 • Anna Deschamps: MU13A
 • Chiel De Smijtere: Heren B
 • Ella Blaaser: Dames A
 • Geraldine De Medts: MU17
 • Hella Castelein: MU17

 

 

 

 

 

 

Forza Evo Volley Oudenaarde bestaat reeds meer dan 40 jaar en heeft ploegen op alle niveau's: zowel in de Nationale reeksen (dames en heren) als Promo (dames) en jeugd (alle leeftijdsgroepen: U19 tem U11).

We focussen vooral op een goede jeugdwerking waar opleiding en sportief plezier belangrijker zijn dan de resultaten. We bouwen van jongsaf aan en van onderuit naar boven toe, om finaal onze seniorenploegen te vormen.

Het is in die optiek dat wij de Start2Volley-werking opzetten. We hebben al een Multimove (3-6 jarigen) en Volleybalspeeltuin (7-9 jarigen) maar krijgen ook vaak de vraag of oudere kinderen zich ook bij ons kunnen aansluiten en zo leren volleyballen.

Wij zijn ervan overtuigd dat jongeren eerst moeten uitzoeken of deze sport hen wel ligt. Daarom laten wij hen via deze S2V-werking kennis maken met onze sport én onze club.

Onze S2V staat in principe open voor jongeren die geboren zijn in 2014-2013-2012-2011-2010-2009.

Zij kunnen, middels de inschrijftool (link onderaan deze pagina), zich aanmelden voor een zelf gekozen aantal trainingen (week na week, maand na maand).

We hanteren daarvoor een tarief van 4€/training.

 

--> Jongeren die al ervaring hebben in het volleybal en/of zeer sportief/balvaardig zijn maar buiten de beoogde leeftijdsgroep vallen, kunnen een mail sturen naar jeugd@forza-evo.be 

 

De Start2Volley-trainingen zullen doorgaan op :

 • Woensdag: van 16u30 tot 18u (zaal Groenhofstraat, Oudenaarde)
 • Vrijdag: van 17u tot 18u30 (zaal Groenhofstraat, Oudenaarde).

 

Wat is belangrijk om te weten :

 • Je schrijft in voor een aantal trainingen
 • Je betaalt per training en kan ten allen tijde "bijboeken" of afhaken (indien je voelt dat deze technische sport je toch eerder niet ligt).
 • Je kunt deelnemen op woensdagen en/of vrijdagen
 • Indien het leerproces snel en vlot verloopt, zal in overleg met de trainers, een overstap gebeuren naar de best passende competitie-ploeg
 • Indien het leerproces wat trager vooruit gaat, zal je nog een tijdje de basistechnieken aangeleerd krijgen in de S2V-groep.

 

INSCHRIJVEN

 

 
           
Wil je de clubdag van 2 september nog eens herbeleven? Klik dan hier om het fotoalbum te bekijken.
 
Een terugblik op afgelopen weekend met de eerste editie van een manche van de Vlaamse Beachtour op onze nieuwe beachvolleybalsite aan de Eindrieskaai.
We ontvingen drie dagen lang de Vlaamse Beachtour met op vrijdag jeugd, zaterdag de heren en zondag de dames.
Op zondag waren de weergoden ons minder gunstig gezind, maar dat lieten we niet aan ons hart komen.
Proficiat aan alle winnaars en vooral dank aan de tornooisponsors Brouwerij Roman en Apotheek De Cooman.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Opgelet: binnenkort wijzigt onze website, mailadressen, Facebook, Instagram, Youtube van naam.

Voortaan zullen we terug te vinden zijn onder FORZA EVO Volley Oudenaarde - O-1463

Jo Vande Casteele geeft na 10 jaar voorzitterschap de fakkel door aan Steven De Vriese.
We gingen bij onze ex-voorzitter langs om terug te kijken op een fantastische periode. 

Hoe kijk je zelf terug op deze periode?

"Een terugblik op een decennium voorzitterschap van deze fantastische volleybalclub geeft mij heel veel voldoening. Het was een eer om Marc Van Dorpe zaliger te mogen opvolgen, vooral omdat Marc en ikzelf steeds dezelfde visie hebben gedeeld, maximaal investeren in jeugdopleiding. Daar kom ik nog op terug."

Wat waren de uitdagingen?

"Uiteraard wilt ge als club met een zeer goed uitgebouwde jeugdwerking zover mogelijk geraken, maar er moet steeds worden over gewaakt dat de sportieve ambitie de budgettaire mogelijkheden niet overstijgt.

De fusie in 2017-2018 met de damesvolleybalclub FORZA Oudenaarde zorgde ervoor dat de volleybalclub meteen verdubbelde in aantal leden. Van een goeie 100 spelers toen werden we plots één van de grootste clubs in de provincie met meer dan 200 spelers en speelsters. Intussen kunnen we ook al zeggen dat we het sportieve DNA van onze herenvolleybalclub al goed hebben geïntegreerd bij onze dames, heel veel aandacht voor de jeugd, dat is de basis van de uitbouw van het huidige fanionteam bij onze dames.

We zijn nu zes seizoenen verder en staan de komende jaren voor grote uitdagingen, vooral financieel, omdat de pandemie, maar vooral de energiecrisis, ons heel wat parten heeft gespeeld. Wij kunnen als sportvereniging ook niet terugvallen op inkomsten uit een sportkantine of cafétaria, waardoor we ons de voorbije seizoenen steeds moeten focussen op het succes van onze evenementen die we organiseren." 

Wat is de mooiste herinnering?

"Het behalen van de titel in 2018-2019 met onze Heren A. De eerste keer in de geschiedenis van de club dat we van divisie de promotie maakten naar het nationaal niveau. Vooral de samenstelling van dat team gaf mij enorm veel voldoening. Van de kern van 12 spelers waren er 8 eigen jeugdspelers, die mee gezorgd hebben voor dit sublieme sportieve succes! Daar kunt ge als voorzitter alleen maar heel trots op zijn. Ook het seizoen daarop was er een moment om als club heel fier op te zijn. Voor het eerst deelname aan de Belgische Beker en meteen gekwalificeerd geraken tot de 8e finale. Een memorabele bekermatch tegen Liga A ploeg Decospan Menen en een volgelopen Rodelos met meer dan 400 toeschouwers!"

Hoe lang ben je al bestuurslid?

"Toen ik voorzitter werd maakte ik reeds 13 seizoenen deel uit van dit bestuur, begonnen in het seizoen 2000-2001 als verantwoordelijke PR en sponsoring, en steeds in die functie gebleven tot ik voorzitter werd.

Mijn eerste contact met de club kwam er doordat ikzelf als oud-volleybalspeler regelmatig naar de thuismatchen kwam zien in sportcentrum Recrean. De 1e ploeg van toen speelde in 2e provinciale (1999-2000). Het seizoen daarop werd ik door Marc Van Dorpe gevraagd of ik niet geïnteresseerd was om toe te treden tot hun bestuur. Het bestuur bestond toen uit 6 mensen.

In die jaren werd sportief de basis gelegd voor wat de club nu is. Onder leiding van Johan Martien was er een volleybalspeeltuin, die meteen een grandioos succes bleek, bewijze daarvan de spelertjes van toen die 18 jaar later mee bouwden aan de kampioenstitel. Johan Martien was ook de trainer/coach die in 2001-2002 het heren A team kampioen maakte en de stap zette naar het divisievolleybal van toen.

Je blijft nog in het bestuur, welke taak ga je op jou nemen binnen ons bestuur?

"Terug naar mijn oude liefde, PR en sponsoring. Naast lidgeld en evenementen is sponsoring een belangrijke pijler in het financiële verhaal van de club. Daarom wil ik dit deel terug beheren. Dat is mijns inziens de laatste jaren wat verwaarloosd, vooral ook vanwege de crisissen die elkaar opvolgden.

Sponsors op een andere, meer creatieve manier, betrekken bij onze vereniging. Meer betrokkenheid zorgt ook voor meer beleving van de twee kanten. Zorgen dat beide partners daar zich goed bij voelen, dat is heel belangrijk. Ergens las ik daarover een artikel met als titel “Partnering”. Ik ben trouwens al volop bezig met een nieuwe sponsormap te maken…"

Tot slot:

"Onze sport kent momenteel een dipje in ledenwerving, vooral bij de jongens, daarom dat ik een breed uitgebouwde jeugdwerking zeer belangrijk vind. Steeds minder jongens vinden de weg naar onze volleybalsport. Scholen spelen daarbij ook een heel belangrijke rol. Daarom zijn we ook nu initiatieven aan het nemen om volleybal in Sport Na School nog meer te integreren.

Als ik in Zuid Oost-Vlaanderen eens rondkijk stel ik vast dat wij zowat de enige volleybalclub zijn met een dergelijke jeugduitbouw, en daar maak ik mij zorgen om. Vanuit de federatie is er veel te weinig steun voor clubs die maximaal investeren in jeugd."

 

Bedankt Jo!

Volgende keer gaan we langs voor een gesprek bij onze nieuwe voorzitter Steven De Vriese.

Forza EVO Volley Oudenaarde is op zoek naar nieuwe sponsors die ons willen helpen om onze club te laten groeien en bloeien. Onze vereniging staat voor sportiviteit, teamgeest en respect voor elkaar en de tegenstander. Onze missie is om onze spelers te begeleiden en hen te helpen hun potentieel te bereiken in een omgeving waar sportiviteit en familiewaarden centraal staan.

Om dit te kunnen blijven garanderen en onze spelers op topniveau te laten presteren, hebben we echter nood aan financiële ondersteuning. Als sponsor kan je bijdragen aan de aankoop van kwalitatief materiaal, het organiseren van trainingen, het betalen van deelname aan competities, etc.

Wij bieden u graag de mogelijkheid om uw bedrijfsnaam te verbinden aan onze volleybalclub. We kunnen verschillende sponsorpakketten aanbieden, afhankelijk van uw budget en wensen. Zo kan u bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam laten vermelden op onze website, in onze nieuwsbrieven, op onze sociale media, op onze wedstrijdkledij of op de reclameschermen in onze sporthal. We zullen er alles aan doen om u zoveel mogelijk te promoten binnen onze volledige Forza EVO Volley-familie.

Als u interesse heeft om sponsor te worden van Forza EVO Volley Oudenaarde, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We kijken er alvast naar uit om samen te werken aan een sportief succesvolle toekomst voor onze club.

Jo Vande Casteele
FORZA EVO VOLLEY OUDENAARDE
+32475487588

sponsoring@forza-evo.be

Vorig seizoen beleefden we een topseizoen met onze U19 ploeg door Vlaams kampioen te worden waardoor we mochten aantreden op het Belgisch kampioenschap. Dit jaar hadden we weer een zeer sterke ploeg, dus droomden we ervan om weer naar het Belgisch kampioenschap te mogen gaan. Deze droom was zeer ambitieus want de tegenstanders waren zeer sterk, en dat beseften we maar al te goed.

Onze eerste hindernis op het pad naar onze grote droom, was het winnen van de Oost-Vlaamse beker tegen Caruur Volley Gent. Het werd een spannende wedstrijd die we uiteindelijk met 3-0 zouden winnen en de eerste prijs van het seizoen was binnen.

 

Dankzij deze overwinning mochten we aantreden op het Vlaams kampioenschap in de reeks van de bekerwinnaars. Onze grootste tegenstander was Knack Volley Roeselare. We hadden eerder in het seizoen al eens kunnen winnen van Roeselare, maar we hadden ook al eens verloren, de kansen waren dus gelijk verdeeld. Het werd dan ook een spectaculaire wedstrijd met mooie punten langs beide kanten. In de eerste set was Roeselare de betere ploeg waardoor zij de eerste set ook konden winnen en heel even leek onze Belgische droom heel ver weg. Maar in set 2 namen wij de bovenhand en konden we de stand terug gelijkzetten, 1-1. In de derde en beslissende set deden we als ploeg alles wat we moesten doen; we stopten de aanvallen van Roeselare en konden zelf onze kansen afmaken waardoor we de set en match konden winnen.

Verder moesten we op de Vlaamse eindrondes ook nog onze wedstrijden tegen Machelen, Noorderkempen en Hasselt zien te winnen, dit ging net iets vlotter dan de match tegen Roeselare. Drie keer 2-0 en de poulewinst was binnen.

De volgende en laatste stap richting het Belgisch kampioenschap was de Supercup tegen Mendo Booischot. Als we deze wedstrijd wonnen, mochten we onszelf Vlaams kampioen noemen en kregen we een Golden Ticket voor het Belgisch kampioenschap. Maar net zoals tegen Roeselare, begonnen wij niet goed aan de match waardoor Booischot de eerste set kon winnen. Maar wij gaven ons als team niet snel gewonnen en knokten terug in set 2. Met goede opslagdruk en enkele mooie rallies konden we de set winnen. Maar Booischot begon zeer sterk aan de derde set waardoor we al rap op een achterstand aankeken. Tot 9-12 voor Mendo Booischot zag het er heel slecht uit voor ons. Maar wij vonden onze tweede adem en konden terug gelijkkomen, we gingen op en over Booischot en kregen zelf de eerste matchbal. Dat laatste punt verzilveren lukte pas bij de 6e matchbal en na 2 matchballen voor Booischot, wij hadden nog de meeste energie over waardoor we de overwinning over de streep konden trekken. Het ticket voor het Belgisch kampioenschap was binnen!

We mochten dus naar het Belgisch kampioenschap op 28 mei te Stekene. Hier zouden we het opnemen tegen Leuven, Waremme en Namur, drie sterke ploegen die net als ons Belgisch kampioen wilden worden. Onze eerste wedstrijd speelden we tegen Volley Haasorde Leuven, de andere Vlaamse ploeg. Om onze droom te kunnen waarmaken moesten we van in het begin ons hoogste niveau halen, maar dat lukte ons niet. Wij startten heel slecht aan de wedstrijd en kregen de hoge opslagdruk van Leuven maar niet onder controle, ook onze aanval werd telkens afgestopt door het sterke blok van Leuven, zij speelden dan ook een heel sterke wedstijd. Al snel stond de 0-1 stand op het bord. In set 2 probeerden we ons te herpakken en eerst lukte dit ook. We kwamen beter in de wedstrijd en konden zelf ook enkele punten scoren. Maar desondanks bleven we zelf te veel fouten maken waardoor Leuven weer kon uitlopen. Leuven was die dag de betere ploeg waardoor ze de wedstrijd ook zouden winnen met duidelijke cijfers, 0-2.

Ondanks deze nederlaag bleven we positief en gingen met vol goede moed naar onze tweede wedstrijd tegen Volley Waremme. De tegenstander begon opnieuw heel sterk aan de wedstijd waardoor wij niet ons eigen spel konden spelen. Waremme kon telkens uitpakken met goede opslagen waardoor onze receptielijn het moeilijk kreeg, met setwinst voor Waremme als gevolg. Ook in set 2 konden we geen vuist maken tegen een sterkere tegenstander. We moesten dus ons meerdere herkennen en opnieuw een 0-2 nederlaag slikken. Waremme zou vervolgens ook hun 2 andere wedstrijden winnen zonder in de problemen te komen. Zij zijn dan ook verdiend Belgisch kampioen.

Wij hadden ook nog een derde wedstrijd tegoed tegen Volley Namur. We wilden onze dag, en ook ons lange seizoen mooi afsluiten met een laatste overwinning. Ook Namur was een pittige tegenstander die het ons aardig lastig zou maken. In set 1 moesten we nog alles uit de kast halen om de overwinning binnen te slepen. In de tweede set ging het net iets vlotter. Het werd al snel duidelijk dat beide ploegen vermoeid waren door de lange dag volleybal. Wij konden het best met deze vermoeidheid om waardoor we de tweede set eenvoudig konden winnen. Met deze 2-0 overwinning was het brons binnen en konden we de dag en het hele seizoen op een mooie manier afsluiten.

We hebben met deze groep een zeer sterk seizoen gespeeld en enkele mooie dingen bereikt met als hoogtepunt de Vlaamse beker waardoor we voor het tweede jaar op rij mochten deelnemen aan het Belgisch kampioenschap. We hebben mooie jaren meegemaakt en ons avontuur op een geweldige manier kunnen afsluiten. Ik wil iedereen ook nog eens persoonlijk bedanken voor alle fantastische momenten die we samen hebben meegemaakt. We willen natuurlijk ook nog eens onze trouwe supporters en ons ouders in de bloemetjes zetten om er altijd bij te zijn en ons overal naartoe te voeren, ook al was dat aan de andere kant van het land. Bedankt allemaal!

Moris, trotse kapitein

 

 

Vorige zaterdag in Beveren traden onze Yellow Tigers en Red Dragons aan in de European Golden League. Onze club had de eer om 2 jongens en 2 meisjes af te vaardigen om bij de line-up te staan van onze nationale ploegen. De spanning was om te snijden toen onze vertegenwoordigers het veld betraden, maar ze straalden van trots en zelfvertrouwen.

Het was een geweldige ervaring om zo dicht bij de grote namen van het Europese volleybal te staan. 

Na afloop van de wedstrijden waren Rani, Nienke, Mauro en Juul vol enthousiasme en inspiratie. Ze genieten nog na van deze onvergetelijke dag als supporters van de Red Dragons en Yellow Tigers. Go team!

 

 

 

Sponsors

 

 

© 2022, website powered by Twizzit.com