CONTACT  |    FACEBOOK    |   INSTAGRAM   |   TROOPER    |   WEBSHOP   

 

Vorige zaterdag in Beveren traden onze Yellow Tigers en Red Dragons aan in de European Golden League. Onze club had de eer om 2 jongens en 2 meisjes af te vaardigen om bij de line-up te staan van onze nationale ploegen. De spanning was om te snijden toen onze vertegenwoordigers het veld betraden, maar ze straalden van trots en zelfvertrouwen.

Het was een geweldige ervaring om zo dicht bij de grote namen van het Europese volleybal te staan. 

Na afloop van de wedstrijden waren Rani, Nienke, Mauro en Juul vol enthousiasme en inspiratie. Ze genieten nog na van deze onvergetelijke dag als supporters van de Red Dragons en Yellow Tigers. Go team!

 

 

 

Jo Vande Casteele geeft na 10 jaar voorzitterschap de fakkel door aan Steven De Vriese.
We gingen bij onze ex-voorzitter langs om terug te kijken op een fantastische periode. 

Hoe kijk je zelf terug op deze periode?

"Een terugblik op een decennium voorzitterschap van deze fantastische volleybalclub geeft mij heel veel voldoening. Het was een eer om Marc Van Dorpe zaliger te mogen opvolgen, vooral omdat Marc en ikzelf steeds dezelfde visie hebben gedeeld, maximaal investeren in jeugdopleiding. Daar kom ik nog op terug."

Wat waren de uitdagingen?

"Uiteraard wilt ge als club met een zeer goed uitgebouwde jeugdwerking zover mogelijk geraken, maar er moet steeds worden over gewaakt dat de sportieve ambitie de budgettaire mogelijkheden niet overstijgt.

De fusie in 2017-2018 met de damesvolleybalclub FORZA Oudenaarde zorgde ervoor dat de volleybalclub meteen verdubbelde in aantal leden. Van een goeie 100 spelers toen werden we plots één van de grootste clubs in de provincie met meer dan 200 spelers en speelsters. Intussen kunnen we ook al zeggen dat we het sportieve DNA van onze herenvolleybalclub al goed hebben geïntegreerd bij onze dames, heel veel aandacht voor de jeugd, dat is de basis van de uitbouw van het huidige fanionteam bij onze dames.

We zijn nu zes seizoenen verder en staan de komende jaren voor grote uitdagingen, vooral financieel, omdat de pandemie, maar vooral de energiecrisis, ons heel wat parten heeft gespeeld. Wij kunnen als sportvereniging ook niet terugvallen op inkomsten uit een sportkantine of cafétaria, waardoor we ons de voorbije seizoenen steeds moeten focussen op het succes van onze evenementen die we organiseren." 

Wat is de mooiste herinnering?

"Het behalen van de titel in 2018-2019 met onze Heren A. De eerste keer in de geschiedenis van de club dat we van divisie de promotie maakten naar het nationaal niveau. Vooral de samenstelling van dat team gaf mij enorm veel voldoening. Van de kern van 12 spelers waren er 8 eigen jeugdspelers, die mee gezorgd hebben voor dit sublieme sportieve succes! Daar kunt ge als voorzitter alleen maar heel trots op zijn. Ook het seizoen daarop was er een moment om als club heel fier op te zijn. Voor het eerst deelname aan de Belgische Beker en meteen gekwalificeerd geraken tot de 8e finale. Een memorabele bekermatch tegen Liga A ploeg Decospan Menen en een volgelopen Rodelos met meer dan 400 toeschouwers!"

Hoe lang ben je al bestuurslid?

"Toen ik voorzitter werd maakte ik reeds 13 seizoenen deel uit van dit bestuur, begonnen in het seizoen 2000-2001 als verantwoordelijke PR en sponsoring, en steeds in die functie gebleven tot ik voorzitter werd.

Mijn eerste contact met de club kwam er doordat ikzelf als oud-volleybalspeler regelmatig naar de thuismatchen kwam zien in sportcentrum Recrean. De 1e ploeg van toen speelde in 2e provinciale (1999-2000). Het seizoen daarop werd ik door Marc Van Dorpe gevraagd of ik niet geïnteresseerd was om toe te treden tot hun bestuur. Het bestuur bestond toen uit 6 mensen.

In die jaren werd sportief de basis gelegd voor wat de club nu is. Onder leiding van Johan Martien was er een volleybalspeeltuin, die meteen een grandioos succes bleek, bewijze daarvan de spelertjes van toen die 18 jaar later mee bouwden aan de kampioenstitel. Johan Martien was ook de trainer/coach die in 2001-2002 het heren A team kampioen maakte en de stap zette naar het divisievolleybal van toen.

Je blijft nog in het bestuur, welke taak ga je op jou nemen binnen ons bestuur?

"Terug naar mijn oude liefde, PR en sponsoring. Naast lidgeld en evenementen is sponsoring een belangrijke pijler in het financiële verhaal van de club. Daarom wil ik dit deel terug beheren. Dat is mijns inziens de laatste jaren wat verwaarloosd, vooral ook vanwege de crisissen die elkaar opvolgden.

Sponsors op een andere, meer creatieve manier, betrekken bij onze vereniging. Meer betrokkenheid zorgt ook voor meer beleving van de twee kanten. Zorgen dat beide partners daar zich goed bij voelen, dat is heel belangrijk. Ergens las ik daarover een artikel met als titel “Partnering”. Ik ben trouwens al volop bezig met een nieuwe sponsormap te maken…"

Tot slot:

"Onze sport kent momenteel een dipje in ledenwerving, vooral bij de jongens, daarom dat ik een breed uitgebouwde jeugdwerking zeer belangrijk vind. Steeds minder jongens vinden de weg naar onze volleybalsport. Scholen spelen daarbij ook een heel belangrijke rol. Daarom zijn we ook nu initiatieven aan het nemen om volleybal in Sport Na School nog meer te integreren.

Als ik in Zuid Oost-Vlaanderen eens rondkijk stel ik vast dat wij zowat de enige volleybalclub zijn met een dergelijke jeugduitbouw, en daar maak ik mij zorgen om. Vanuit de federatie is er veel te weinig steun voor clubs die maximaal investeren in jeugd."

 

Bedankt Jo!

Volgende keer gaan we langs voor een gesprek bij onze nieuwe voorzitter Steven De Vriese.

Vorig seizoen beleefden we een topseizoen met onze U19 ploeg door Vlaams kampioen te worden waardoor we mochten aantreden op het Belgisch kampioenschap. Dit jaar hadden we weer een zeer sterke ploeg, dus droomden we ervan om weer naar het Belgisch kampioenschap te mogen gaan. Deze droom was zeer ambitieus want de tegenstanders waren zeer sterk, en dat beseften we maar al te goed.

Onze eerste hindernis op het pad naar onze grote droom, was het winnen van de Oost-Vlaamse beker tegen Caruur Volley Gent. Het werd een spannende wedstrijd die we uiteindelijk met 3-0 zouden winnen en de eerste prijs van het seizoen was binnen.

 

Dankzij deze overwinning mochten we aantreden op het Vlaams kampioenschap in de reeks van de bekerwinnaars. Onze grootste tegenstander was Knack Volley Roeselare. We hadden eerder in het seizoen al eens kunnen winnen van Roeselare, maar we hadden ook al eens verloren, de kansen waren dus gelijk verdeeld. Het werd dan ook een spectaculaire wedstrijd met mooie punten langs beide kanten. In de eerste set was Roeselare de betere ploeg waardoor zij de eerste set ook konden winnen en heel even leek onze Belgische droom heel ver weg. Maar in set 2 namen wij de bovenhand en konden we de stand terug gelijkzetten, 1-1. In de derde en beslissende set deden we als ploeg alles wat we moesten doen; we stopten de aanvallen van Roeselare en konden zelf onze kansen afmaken waardoor we de set en match konden winnen.

Verder moesten we op de Vlaamse eindrondes ook nog onze wedstrijden tegen Machelen, Noorderkempen en Hasselt zien te winnen, dit ging net iets vlotter dan de match tegen Roeselare. Drie keer 2-0 en de poulewinst was binnen.

De volgende en laatste stap richting het Belgisch kampioenschap was de Supercup tegen Mendo Booischot. Als we deze wedstrijd wonnen, mochten we onszelf Vlaams kampioen noemen en kregen we een Golden Ticket voor het Belgisch kampioenschap. Maar net zoals tegen Roeselare, begonnen wij niet goed aan de match waardoor Booischot de eerste set kon winnen. Maar wij gaven ons als team niet snel gewonnen en knokten terug in set 2. Met goede opslagdruk en enkele mooie rallies konden we de set winnen. Maar Booischot begon zeer sterk aan de derde set waardoor we al rap op een achterstand aankeken. Tot 9-12 voor Mendo Booischot zag het er heel slecht uit voor ons. Maar wij vonden onze tweede adem en konden terug gelijkkomen, we gingen op en over Booischot en kregen zelf de eerste matchbal. Dat laatste punt verzilveren lukte pas bij de 6e matchbal en na 2 matchballen voor Booischot, wij hadden nog de meeste energie over waardoor we de overwinning over de streep konden trekken. Het ticket voor het Belgisch kampioenschap was binnen!

We mochten dus naar het Belgisch kampioenschap op 28 mei te Stekene. Hier zouden we het opnemen tegen Leuven, Waremme en Namur, drie sterke ploegen die net als ons Belgisch kampioen wilden worden. Onze eerste wedstrijd speelden we tegen Volley Haasorde Leuven, de andere Vlaamse ploeg. Om onze droom te kunnen waarmaken moesten we van in het begin ons hoogste niveau halen, maar dat lukte ons niet. Wij startten heel slecht aan de wedstrijd en kregen de hoge opslagdruk van Leuven maar niet onder controle, ook onze aanval werd telkens afgestopt door het sterke blok van Leuven, zij speelden dan ook een heel sterke wedstijd. Al snel stond de 0-1 stand op het bord. In set 2 probeerden we ons te herpakken en eerst lukte dit ook. We kwamen beter in de wedstrijd en konden zelf ook enkele punten scoren. Maar desondanks bleven we zelf te veel fouten maken waardoor Leuven weer kon uitlopen. Leuven was die dag de betere ploeg waardoor ze de wedstrijd ook zouden winnen met duidelijke cijfers, 0-2.

Ondanks deze nederlaag bleven we positief en gingen met vol goede moed naar onze tweede wedstrijd tegen Volley Waremme. De tegenstander begon opnieuw heel sterk aan de wedstijd waardoor wij niet ons eigen spel konden spelen. Waremme kon telkens uitpakken met goede opslagen waardoor onze receptielijn het moeilijk kreeg, met setwinst voor Waremme als gevolg. Ook in set 2 konden we geen vuist maken tegen een sterkere tegenstander. We moesten dus ons meerdere herkennen en opnieuw een 0-2 nederlaag slikken. Waremme zou vervolgens ook hun 2 andere wedstrijden winnen zonder in de problemen te komen. Zij zijn dan ook verdiend Belgisch kampioen.

Wij hadden ook nog een derde wedstrijd tegoed tegen Volley Namur. We wilden onze dag, en ook ons lange seizoen mooi afsluiten met een laatste overwinning. Ook Namur was een pittige tegenstander die het ons aardig lastig zou maken. In set 1 moesten we nog alles uit de kast halen om de overwinning binnen te slepen. In de tweede set ging het net iets vlotter. Het werd al snel duidelijk dat beide ploegen vermoeid waren door de lange dag volleybal. Wij konden het best met deze vermoeidheid om waardoor we de tweede set eenvoudig konden winnen. Met deze 2-0 overwinning was het brons binnen en konden we de dag en het hele seizoen op een mooie manier afsluiten.

We hebben met deze groep een zeer sterk seizoen gespeeld en enkele mooie dingen bereikt met als hoogtepunt de Vlaamse beker waardoor we voor het tweede jaar op rij mochten deelnemen aan het Belgisch kampioenschap. We hebben mooie jaren meegemaakt en ons avontuur op een geweldige manier kunnen afsluiten. Ik wil iedereen ook nog eens persoonlijk bedanken voor alle fantastische momenten die we samen hebben meegemaakt. We willen natuurlijk ook nog eens onze trouwe supporters en ons ouders in de bloemetjes zetten om er altijd bij te zijn en ons overal naartoe te voeren, ook al was dat aan de andere kant van het land. Bedankt allemaal!

Moris, trotse kapitein

 

Onze jongens U19 kroonden zich zaterdag tot winnaar van de Vlaamse beker, en verzekerden zich na de winst tegen Mendo Booischot in de supercupwedstrijd van een ticket voor de nationale kampioenschappen op zondag 28 mei in Stekene. Daar zullen onze jongens onze Oost-Vlaamse kleuren vertegenwoordigen en meten ze zich met de beste ploegen van België.

Proficiat aan deze toppers!!!

Een welgemeende dankjewel aan trainer/coach Mathias die deze mannen toch wel naar dit niveau gebracht heeft.

We mogen zeker onze trommelaar Fons niet vergeten en onze supporters die voor het nodige lawaai gezorgd hebben! 

  • DVO - VTsafeSign Hasselt: 2 - 0
  • DVO - Knack Roeselare: 2 - 1
  • VBT Machelen - DVO: 0 - 2
  • Volley Noorderkempen - DVO: 2 - 0
  • SUPERCUP: Mendo Booischot - DVO: 1 - 2 

 

Wil je ook de paasstage nog eens herbeleven?

Dat kan via onze aftermovie. Bekijk deze hier. 

De trainers Mathias, Remi, David, Moris, Emiel, Lisa en Tim danken alle deelnemers voor hun enthousiasme.

Tot binnenkort.

Wij zijn trots om u kennis te laten maken met onze geweldige club.

D'Hondt Volley Oudenaarde is ontstaan in 2018 uit de fusie van de herenvolleybalclub EVO D'HONDT ENAME en damesvolleybalclub Forza Oudenaarde. We zijn een club voor volleyballers en -sters, die allemaal een passie delen voor deze prachtige sport.

Onze club staat bekend om haar enthousiasme en passie voor volleybal. We richten ons op zowel de jeugd als de volwassenen, en bieden verschillende teams en niveaus aan voor onze spelers. We zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten om onze gelederen te versterken en hen te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen.

D'Hondt Volley Oudenaarde heeft zich door de jaren heen sterk ontwikkeld. We hebben heel wat getalenteerde spelers/speelsters in onze club, waardoor we in staat zijn om met elke tegenstander te concurreren.

Maar ons doel gaat verder dan alleen winnen. Wij geloven in fair play, samenwerking en teamgeest. We zijn een hechte gemeenschap van spelers, coaches, vrijwilligers en supporters, die allemaal samenwerken om als club te slagen.

Als u op zoek bent naar een gezonde en leuke manier om uw passie voor volleybal te delen, dan is D'Hondt Volley Oudenaarde de club voor u. Kom bij ons en ontdek de opwinding en de vreugde van volleybal. Wij kijken er naar uit om u te verwelkomen in onze familie. Welkom bij D'Hondt Volley Oudenaarde!

Einde van het seizoen, waarom geen feestje?! Mis dan zeker onze fuif 'Time out' op zaterdag 29 april niet. Vanaf 2100 uur kan je in de parochiezaal De Pelikaan in Ename terecht voor een avond vol plezier en gezelligheid.

DJ Koen draait de grootste hits van toen en nu, waardoor je niet stil kan blijven staan. Aan de bar kan je genieten van een drankje.

Het wordt een onvergetelijk avond. Dus trommel je vrienden op en zet zaterdag 29 april alvast in je agenda.

Wil je zeker zijn van je plaats op deze party? Reserveer snel jouw ticket, want het aantal is beperkt. Tot dan!

Bestel via https://twizzit.com/go/DVOparty en wij bezorgen je jouw toegangsbadge!

 

Op dinsdag 27 en woensdag 28 december organiseren we de jaarlijkse
kerststage voor onze jeugd. 

  • Wie? voor jongens en meisjes van u11 tem u17
  • Waar? Sporthal Groenhof - Groenstraat 48 - 9700 Oudenaarde
  • Wanneer? van 9u tem 16u
  • Prijs? 25 euro voor 1 dag - 40 euro voor 2 dagen
  • Meer info? Mathias De Cock

 

Inschrijven kan hier: https://twizzit.com/go/DVOkerststage2022 

Weet je al dat je D’Hondt Volley Oudenaarde het hele jaar door financieel kan steunen wanneer je online shopt? En dat zonder dat het jou ook maar één cent extra kost, hé. Gewoon door eerst via www.trooper.be/dhondtvolleyoudenaarde te passeren en daar door te klikken naar één van de meer dan 1.000 webshops die D’Hondt Volley Oudenaarde met veel plezier een stukje van jouw aankoopbedrag schenken.

Nu nog even in stapjes uitgelegd:

Stap 1: Ga naar http://www.trooper.be/dhondtvolleyoudenaarde
Stap 2: Zoek naar de webshop waarbij je wil shoppen.
Stap 3: Laat je gegevens na in de pop-up als je wil weten hoeveel jouw aankoop D’Hondt Volley Oudenaarde zal opleveren en shop daarna zoals altijd. Het kost je niks meer.
Stap 4: De webshop steunt ons met een percentje van je aankoop.  

Die aangesloten webshops zijn trouwens niet van de minste: Bol.com, Booking.com, JBC, Krëfel, Torfs,…  en nog zo’n 1.000 andere shops! Neem maar eens een kijkje op http://www.trooper.be/dhondtvolleyoudenaarde

 

Sponsors

 

 

© 2022, website powered by Twizzit.com