Verslag jeugdeindronden JU19 in Zoersel

De kalendermaker was ons gunstig gezind, want we mochten onze eerste wedstrijd om 10u45 spelen, waardoor  we een uurje later konden vertrekken naar de Amigos Arena in Zoersel.

Tijdens de opwarming voor hun eerste wedstrijd onthulden onze jongens hun speciaal opwarmings T-shirt “bedankt Cockie”.

Een gemeende dank aan coach Mathias die deze jongens al jaren op sleeptouw neemt bij trainingen, bekerwedstrijden en champions league wedstrijden.

   


Onze eerste tegenstander Mavo Dilsen Stockem ,de Limburgse bekerwinnaar, had minder geluk en was tegen ons aan hun tweede wedstrijd toe. Tegen een reeds ingespeeld Dilsen kwamen onze U19 boys traag op gang, maar via een eindspurt wonnen ze de twee sets met 25-20.

De tweede wedstrijd werd zonder dat we ons beste spel nodig hadden, gewonnen met 25-20 en 25-15 tegen VTB Machelen, de Vlaams Brabantse bekerhouder.

Na een twee uur durende pauze wachtte de eerste moeilijke wedstrijd tegen de Antwerpse bekerwinnaar, Hollebeekhoeve Volley Noorderkempen. De pauze had duidelijk zijn sporen nagelaten en we geraakten maar niet in ons spel met een 20-25 verlies als gevolg. Wat we dit jaar al nog gezien hebben is dat onze U19 niet snel opgeven en plots hun beste volleybal terug boven haalden met winst in de volgende twee sets als gevolg (25-18 en 15-6). Spijtig genoeg moesten we hier afscheid nemen van middenman Wout Withouck die tot dan zeer goed aan het spelen was maar op schoolreis naar Tsjechië moest vertrekken.

Een nieuwe opstelling dus voor de finale van de beker van Vlaanderen tegen favoriet Knack Roeselare. De eerste set was de Knack oppermachtig, we geraakten niet in ons spel en verloren de set met 14-25. In een prima tweede set vonden we als ploeg een antwoord op het aanvalsgeweld van Roeselare en konden we gelijke tred houden en na 4 setballen voor DVO was de vijfde de goede met 29-27 winst als gevolg. De derde set was van een zelfde hoog niveau en wonnen we met 15-13. Winst dus en winnaar van de beker van Vlaanderen!

Na de prijsuitrijking mochten we terug aan de slag tegen de winnaar uit de kampioenenreeks Mendo Booischot voor de supercup en een ticket voor de nationale finales.

We bleven als team op een zeer hoog niveau spelen; een gelijk opgaande eerste set tot DVO halfweg naar een hogere versnelling schakelde, zodat we de eerste set met 25-20 winst afsloten. Een zelfde beeld in de tweede set met een DVO die de wedstrijd onder controle hield. Twee matchballen op 24-20, bij de tweede matchbal nam youngster Remi De Vriese de receptie, gaf Tim De Bruyne de perfecte pas naar Moris De Vriese die de wedstijd besliste met een rake smatch.

In Zoersel hebben we als team zeer sterk gespeeld. Maar elke speler: passeurs Tim De Bruyne en Remi De Vriese, receptie-hoek Emiel De Vriese en Mats Everaert, Middenmannen Gwylim De Storcke, Wout Withouck en Miel Slots, opposite Moris De Vriese, libero’s Miel Slots en Leon Delanghe hebben allen een zeer sterk tornooi gespeeld.

Nogmaals dank aan Mathias voor de puike coaching en de supporters voor de steun!

Op naar de nationale eindronde aanstaande zaterdag in Lessines (Sportcomplex Claudy Criquelion Bd Emile Schevenels 24B). We nemen het op tegen Knack Roeselare, de champions league winnaar, Axis Guibertin en Waremme Volley. De eerste wedstrijd start om 11u15 tegen Knack Roeselare.

Supporters op post.