CONTACT  |    FACEBOOK    |   INSTAGRAM   |   TROOPER    |   WEBSHOP   

De weersvoorspellingen beloven alvast zomerse temperaturen! En er is nog plaats om in te schrijven, mis dat niet en geniet van een schitterend beachvolleybalweekend...
 
 
 

Hallo allemaal,
 
We kunnen alweer uitkijken naar de start van het nieuwe seizoen en alles is klaar om er weer een fantastisch jaar van te maken. De trainers staan alvast te springen om er terug in te vliegen, hopelijk jullie ook.
 
Wanneer de eerste training zal doorgaan, kunnen we nog niet met zekerheid zeggen, maar we houden wel dezelfde uren aan als afgelopen jaar. Dus de Multimove van 9.30 tot 10.30 uur en de Volleybalspeeltuin van 10.30 tot 11.30 uur.
 
We veranderen dit jaar opnieuw van locatie. De trainingen zullen dit jaar doorgaan in Sporthal De Maalzaak te Maarkedal (adres: Maalzaakstraat 21, 9680 Maarkedal). Hier hebben we meer ruimte om leuke spelletjes te spelen én … een cafetaria! De ouders die tijdens de training van hun kind ondertussen iets willen drinken, kunnen hier dus terecht.
 
Ook de inschrijvingen voor het nieuwe seizoen zijn ondertussen geopend. Hoe je dit doet, leggen we hieronder kort even uit. Kinderen die vorig jaar al ingeschreven waren in de Multimove of Speeltuin en hier dit jaar opnieuw aan willen deelnemen, kunnen dat hier doen. 
 
Nieuwe leden die willen instappen bij Multimove of Volleybalspeeltuin, kunnen dat hier doen.
 

Als u zich afvraagt in welke groep u uw zoon/dochter het beste inschrijft, mag u ons gerust een berichtje sturen, dan helpen wij u met plezier verder. Voor de kinderen die vorig jaar bij de Volleybalspeeltuin waren aangesloten en dit jaar een stapje hoger willen, door eens te proeven van het echte volleybal bij de U11, mogen ons ook contacteren zodat we samen kunnen kijken wat mogelijk is.

Indien u nog aarzelt of volleybal wel iets is voor uw zoon/dochter, moet u zich zeker niet verplicht voelen om nu al definitief in te schrijven. We nodigen u dan graag uit voor een proeftraining zodat uw kind eens kan komen kijken hoe wij werken. Wij bieden elk kind twee gratis proeftrainingen aan, we vragen wel om uw kind hiervoor hier te registreren.

Hopelijk zien we dit jaar weer evenveel enthousiaste kinderen als vorig jaar, en dan maken we er een spetterend seizoen van, samen met jullie.
 
Tot snel!
Lokke, Moris en het trainersteam!
 
 

Kom en doe mee aan onze volleybalstage tijdens de zomervakantie!

 • Wanneer: maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 augustus telkens van 9u tot 16u
 • Waar: 't Sportkot Leupegem - Sompelplein 39b - 9700 Oudenaarde
 • Doelgroep: S2V, U11, U13, U15, U17 en U19
 • Info: jeugd@forza-evo.be 

Er is een inschrijvingsstop bij 45 deelnemers. Wees er dus snel bij!

De voorrang wordt gegeven aan deelnemers die de 3 dagen aanwezig zullen zijn.

 • Inschrijven voor 2 dagen? Dat kan vanaf 1 juli.*
 • Inschrijven voor 1 dag/ Dat kan vanaf 10 juli.*

* Onder voorbehoud van plaats

Inschrijven kan tot zaterdag 10 augustus 2024.

 

Schrijf hier in

 

Heb jij deelgenomen aan onze VTT-tocht op zaterdag 25 mei? Dan is jouw passage aan onze fotograaf misschien wel vastgelegd. Dus waar wacht je nog op? Ga snel op zoek naar die ene momentopname van jezelf. Misschien ben je wel vereeuwigd terwijl je ploeterde door de modder. 

Een speciale dank aan fotograaf Xander Waeghe voor de prachtige beelden. Als je nog meer foto’s van jezelf wilt, kun je via het nummer van de foto bij Xander terecht via contact@xanderw.com. De nummer vind je in de bestandsnaam van de foto.

Veel plezier met het bekijken van de foto’s!

BEKIJK DE FOTO'S HIER

 

Beachtrainingen U12 (tem °2013) en U14 (tem °2011)

De trainingen gaan door op onze beachterreinen

- Woensdag van 16u00 tot 17u15
- Vrijdag van 17u00 tot 18u15

Maximaal 24 deelnemers.

De trainingen gaan pas door vanaf 5 spelers/speelsters.

Inschrijven kan hier

 

Beachtrainingen U16 (tem °2009) en U18 (tem °2007)

De trainingen gaan door op onze beachterreinen

- Woensdag van 17u15 tot 18u30
- Vrijdag van 18u15 tot 19u30

Maximaal 18 deelnemers (=9 teams).

De trainingen gaan pas door vanaf 6 spelers/speelsters (3 teams)

OPGELET: bij de U16-U18 trainen we op competitie, zorg dus dat je een partner hebt!!!

Inschrijven kan hier 

 

Op voorhand inschrijven is verplicht.

Je kan inschrijven per training: 5 euro/training

Of je kan ook onmiddellijk aan een voordeeltarief inschrijven voor de volledige periode.

Je kan ook een beachtruitje bestellen onderaan dit formulier. 

Info? jeugd@forza-evo.be 

 

 

Bazel-Kruibeke had voor de bekerfinale alles uit de kast gehaald: gouden armbandjes voor de supporters, een deejay die de beats door de zaal deed galmen, de grote tribunes uitgerold, de speaker die een voor een de namen van de speelsters afriep - indrukwekkend.

Dat vonden onze meiden ook: de zenuwen nagelden ons even aan de grond, de eerste vier punten stak Borsbeke-Herzele vlot op zak. Annelore nam een eerste timeout en toverde de stress grotendeels weg. We kwamen snel terug op gelijke hoogte, namen bij 10-10 voorzichtig de leiding en liepen op kousenvoeten uit. De zenuwen wisselden van kant. Zo mild de scheids bleef voor de twijfelachtige contacten die de klamme handen aan de overzijde soms veroorzaakten, zo ongenadig haalde onze aanval uit. Met 25-20 was set 1 van ons.

Van stress was bij het begin van set 2 al geen sprake meer. Van 6-0 ging het naar 12-2 - en die twee punten hadden de onzen eigenlijk ook 'gemaakt'. Toen Hebo dan toch aan scoren toe kwam, reageerden onze dames A gevat en serveerden ze de tegenstand bij momenten van het veld. Een zware 25-9: zelfs in de competitie was ons dat nog niet te vaak gelukt.

Met 5-1 en 9-2 leek set 3 gewoon van hetzelfde laken een pak voor de broek te zullen worden. En toen zette Hebo een remonte in: plots stond het 11-11. Een mens zou van minder beginnen twijfelen, maar de Forza meiden bewaarden hun cool, stroopten de mouwen op en begonnen weer te scoren, terwijl ze in het achterveld de boel netjes onder controle hielden. 14-11, 19-15, 22-17: in Herzele voelden ze de maartse bui al hangen, dit zou Oudenaarde niet meer uit handen geven. Het was niet meteen raak, maar de marge was groot genoeg om een paar matchballen te laten passeren. De derde was de goede: 25-19, 3-0 en een grote blinkende trofee in de prijzenkast. Waar nog net genoeg plaats is om er volgende week misschien nog eentje bij te zetten...

Met dank aan sponsors STS Solutions, Bistro Regal en Bakkerij Panda voor de lekkere tractaties.

 

     

    

 

  

Lees hier het artikel uit het Nieuwsblad. 

 

 

Onze dames A hebben sinds afgelopen weekend zekerheid dat ze kampioen zijn in hun reeks in derde nationale. Wat zou betekenen dat ze zeker zijn van promotie naar de nationale twee reeks. Vooraf werd door sommigen al gerekend en geteld, bij een 3-0 of zelfs 3-1 overwinning, kon de dichtstbijzijnde concurrent Real Wetteren, de tegenstreven van die match ook, ons niet meer inhalen. Het aantal punten kon nog gelijk worden maar de coëfficiënt van gewonnen en verloren sets, was toen al in ons voordeel. En dit bij onze laatste thuismatch, het zou mooi zijn…

En we hebben de topper tegen Wetteren inderdaad gewonnen met 3-0. Het moet gezegd, het ging vlotter dan verwacht. Maar we hadden dan ook heel wat supporters en dus veel ambiance aan onze zijde! Achteraf barstte er in de cafetaria dan ook al een klein feestje los, mede dankzij de heren B die met hun gezangen de sfeer er nog meer inbrachten.

De laatste twee competitiewedstrijden zijn tegen de hekkensluiters van onze reeks, maar willen we uiteraard winnen! Dat zijn we aan onze nieuwe status van kampioen verplicht. Er volgen ook nog twee bekerfinales. Komende Paasmaandag spelen in de finale van beker Moorthamer tegen Herzele/Borsbeke, de nummer zes uit nationale twee. Deze finale wordt in Basel gespeeld.

Volgende week zondag, 7 april, spelen we dan de finale van de interfederale beker tegen Brabo Antwerp, de nummer drie uit diezelfde nationale twee reeks. Deze finale gaat door op neutraal terrein in Torhout.

Beide finales zijn een mooie waardemeter om te zien wat ze volgend seizoen kunnen verwachten.


Forza Evo Volley Oudenaarde bestaat reeds meer dan 40 jaar en heeft ploegen op alle niveau's: zowel in de Nationale reeksen (dames en heren) als Promo (dames) en jeugd (alle leeftijdsgroepen: U19 tem U11).

We focussen vooral op een goede jeugdwerking waar opleiding en sportief plezier belangrijker zijn dan de resultaten. We bouwen van jongsaf aan en van onderuit naar boven toe, om finaal onze seniorenploegen te vormen.

Het is in die optiek dat wij de Start2Volley-werking opzetten. We hebben al een Multimove (3-6 jarigen) en Volleybalspeeltuin (7-9 jarigen) maar krijgen ook vaak de vraag of oudere kinderen zich ook bij ons kunnen aansluiten en zo leren volleyballen.

Wij zijn ervan overtuigd dat jongeren eerst moeten uitzoeken of deze sport hen wel ligt. Daarom laten wij hen via deze S2V-werking kennis maken met onze sport én onze club.

Onze S2V staat in principe open voor jongeren die geboren zijn in 2015-2014-2013-2012-2011-2010.

Zij kunnen, middels de inschrijftool (link onderaan deze pagina), zich aanmelden voor een zelf gekozen aantal trainingen (week na week, maand na maand).

We hanteren daarvoor een tarief van 5€/training.

--> Jongeren die al ervaring hebben in het volleybal en/of zeer sportief/balvaardig zijn maar buiten de beoogde leeftijdsgroep vallen, kunnen een mail sturen naar jeugd@forza-evo.be 

Wat is belangrijk om te weten :

 • Je schrijft in voor een aantal trainingen
 • Je betaalt per training en kan ten allen tijde "bijboeken" of afhaken (indien je voelt dat deze technische sport je toch eerder niet ligt).
 • Je kunt deelnemen op woensdagen en/of vrijdagen
 • Indien het leerproces snel en vlot verloopt, zal in overleg met de trainers, een overstap gebeuren naar de best passende competitie-ploeg
 • Indien het leerproces wat trager vooruit gaat, zal je nog een tijdje de basistechnieken aangeleerd krijgen in de S2V-groep.

 

Voorlopig is er nog geen startdatum voor het nieuwe seizoen gekend.

Interesse? stuur een mailje naar jeugd@forza-evo.be

 
           

Vorig seizoen beleefden we een topseizoen met onze U19 ploeg door Vlaams kampioen te worden waardoor we mochten aantreden op het Belgisch kampioenschap. Dit jaar hadden we weer een zeer sterke ploeg, dus droomden we ervan om weer naar het Belgisch kampioenschap te mogen gaan. Deze droom was zeer ambitieus want de tegenstanders waren zeer sterk, en dat beseften we maar al te goed.

Onze eerste hindernis op het pad naar onze grote droom, was het winnen van de Oost-Vlaamse beker tegen Caruur Volley Gent. Het werd een spannende wedstrijd die we uiteindelijk met 3-0 zouden winnen en de eerste prijs van het seizoen was binnen.

 

Dankzij deze overwinning mochten we aantreden op het Vlaams kampioenschap in de reeks van de bekerwinnaars. Onze grootste tegenstander was Knack Volley Roeselare. We hadden eerder in het seizoen al eens kunnen winnen van Roeselare, maar we hadden ook al eens verloren, de kansen waren dus gelijk verdeeld. Het werd dan ook een spectaculaire wedstrijd met mooie punten langs beide kanten. In de eerste set was Roeselare de betere ploeg waardoor zij de eerste set ook konden winnen en heel even leek onze Belgische droom heel ver weg. Maar in set 2 namen wij de bovenhand en konden we de stand terug gelijkzetten, 1-1. In de derde en beslissende set deden we als ploeg alles wat we moesten doen; we stopten de aanvallen van Roeselare en konden zelf onze kansen afmaken waardoor we de set en match konden winnen.

Verder moesten we op de Vlaamse eindrondes ook nog onze wedstrijden tegen Machelen, Noorderkempen en Hasselt zien te winnen, dit ging net iets vlotter dan de match tegen Roeselare. Drie keer 2-0 en de poulewinst was binnen.

De volgende en laatste stap richting het Belgisch kampioenschap was de Supercup tegen Mendo Booischot. Als we deze wedstrijd wonnen, mochten we onszelf Vlaams kampioen noemen en kregen we een Golden Ticket voor het Belgisch kampioenschap. Maar net zoals tegen Roeselare, begonnen wij niet goed aan de match waardoor Booischot de eerste set kon winnen. Maar wij gaven ons als team niet snel gewonnen en knokten terug in set 2. Met goede opslagdruk en enkele mooie rallies konden we de set winnen. Maar Booischot begon zeer sterk aan de derde set waardoor we al rap op een achterstand aankeken. Tot 9-12 voor Mendo Booischot zag het er heel slecht uit voor ons. Maar wij vonden onze tweede adem en konden terug gelijkkomen, we gingen op en over Booischot en kregen zelf de eerste matchbal. Dat laatste punt verzilveren lukte pas bij de 6e matchbal en na 2 matchballen voor Booischot, wij hadden nog de meeste energie over waardoor we de overwinning over de streep konden trekken. Het ticket voor het Belgisch kampioenschap was binnen!

We mochten dus naar het Belgisch kampioenschap op 28 mei te Stekene. Hier zouden we het opnemen tegen Leuven, Waremme en Namur, drie sterke ploegen die net als ons Belgisch kampioen wilden worden. Onze eerste wedstrijd speelden we tegen Volley Haasorde Leuven, de andere Vlaamse ploeg. Om onze droom te kunnen waarmaken moesten we van in het begin ons hoogste niveau halen, maar dat lukte ons niet. Wij startten heel slecht aan de wedstrijd en kregen de hoge opslagdruk van Leuven maar niet onder controle, ook onze aanval werd telkens afgestopt door het sterke blok van Leuven, zij speelden dan ook een heel sterke wedstijd. Al snel stond de 0-1 stand op het bord. In set 2 probeerden we ons te herpakken en eerst lukte dit ook. We kwamen beter in de wedstrijd en konden zelf ook enkele punten scoren. Maar desondanks bleven we zelf te veel fouten maken waardoor Leuven weer kon uitlopen. Leuven was die dag de betere ploeg waardoor ze de wedstrijd ook zouden winnen met duidelijke cijfers, 0-2.

Ondanks deze nederlaag bleven we positief en gingen met vol goede moed naar onze tweede wedstrijd tegen Volley Waremme. De tegenstander begon opnieuw heel sterk aan de wedstijd waardoor wij niet ons eigen spel konden spelen. Waremme kon telkens uitpakken met goede opslagen waardoor onze receptielijn het moeilijk kreeg, met setwinst voor Waremme als gevolg. Ook in set 2 konden we geen vuist maken tegen een sterkere tegenstander. We moesten dus ons meerdere herkennen en opnieuw een 0-2 nederlaag slikken. Waremme zou vervolgens ook hun 2 andere wedstrijden winnen zonder in de problemen te komen. Zij zijn dan ook verdiend Belgisch kampioen.

Wij hadden ook nog een derde wedstrijd tegoed tegen Volley Namur. We wilden onze dag, en ook ons lange seizoen mooi afsluiten met een laatste overwinning. Ook Namur was een pittige tegenstander die het ons aardig lastig zou maken. In set 1 moesten we nog alles uit de kast halen om de overwinning binnen te slepen. In de tweede set ging het net iets vlotter. Het werd al snel duidelijk dat beide ploegen vermoeid waren door de lange dag volleybal. Wij konden het best met deze vermoeidheid om waardoor we de tweede set eenvoudig konden winnen. Met deze 2-0 overwinning was het brons binnen en konden we de dag en het hele seizoen op een mooie manier afsluiten.

We hebben met deze groep een zeer sterk seizoen gespeeld en enkele mooie dingen bereikt met als hoogtepunt de Vlaamse beker waardoor we voor het tweede jaar op rij mochten deelnemen aan het Belgisch kampioenschap. We hebben mooie jaren meegemaakt en ons avontuur op een geweldige manier kunnen afsluiten. Ik wil iedereen ook nog eens persoonlijk bedanken voor alle fantastische momenten die we samen hebben meegemaakt. We willen natuurlijk ook nog eens onze trouwe supporters en ons ouders in de bloemetjes zetten om er altijd bij te zijn en ons overal naartoe te voeren, ook al was dat aan de andere kant van het land. Bedankt allemaal!

Moris, trotse kapitein

 

Sponsors

 

 

©2024 - website powered by Twizzit.com