Onze dames A hebben sinds afgelopen weekend zekerheid dat ze kampioen zijn in hun reeks in derde nationale. Wat zou betekenen dat ze zeker zijn van promotie naar de nationale twee reeks. Vooraf werd door sommigen al gerekend en geteld, bij een 3-0 of zelfs 3-1 overwinning, kon de dichtstbijzijnde concurrent Real Wetteren, de tegenstreven van die match ook, ons niet meer inhalen. Het aantal punten kon nog gelijk worden maar de coëfficiënt van gewonnen en verloren sets, was toen al in ons voordeel. En dit bij onze laatste thuismatch, het zou mooi zijn…

En we hebben de topper tegen Wetteren inderdaad gewonnen met 3-0. Het moet gezegd, het ging vlotter dan verwacht. Maar we hadden dan ook heel wat supporters en dus veel ambiance aan onze zijde! Achteraf barstte er in de cafetaria dan ook al een klein feestje los, mede dankzij de heren B die met hun gezangen de sfeer er nog meer inbrachten.

De laatste twee competitiewedstrijden zijn tegen de hekkensluiters van onze reeks, maar willen we uiteraard winnen! Dat zijn we aan onze nieuwe status van kampioen verplicht. Er volgen ook nog twee bekerfinales. Komende Paasmaandag spelen in de finale van beker Moorthamer tegen Herzele/Borsbeke, de nummer zes uit nationale twee. Deze finale wordt in Basel gespeeld.

Volgende week zondag, 7 april, spelen we dan de finale van de interfederale beker tegen Brabo Antwerp, de nummer drie uit diezelfde nationale twee reeks. Deze finale gaat door op neutraal terrein in Torhout.

Beide finales zijn een mooie waardemeter om te zien wat ze volgend seizoen kunnen verwachten.